Vigdis

Ny lägenhet inom kort....

I januari fick vi som bor i huset besked att vi ska vara utflyttade innan första maj. Huset skall renoveras och göras om till äldreboende och därmed får vi inte flytta tillbaka när renoveringen är klar.
Min hyresvärd står förstås för alla kostnader vad det gäller flytt och adressändring. Trivs bra här och har fin lägenhet men det är alldeles för jobbigt med alla dessa trappor så av den anledningen skall det bli skönt med en annan lya. Har varit och tittat på tre olika lägenheter. Vilken av dom som jag får flytta in i bestäms utifrån hur många som vill ha samma storlek på lägenheten som mig och hur länge dom bott i det här huset.
Lägenheterna jag var och tittade på var väl egentligen inget man jublade över precis. Väldigt slitet, en masssa garderober i hallen men inga i sovrummen. Ett litet fyrkantigt förråd, inget fler finns och ingen klädkammare.
En av lägenheterna jag tittade på hade söderläge, men i övrigt var det inte många plus. Jättefula eller slitna tapeter, ett kök som är i sämre skick än det jag har här (trodde inte det var möjligt). I badrummet satt fortfarande en stor hylla på väggen....jag fattar inte hur en del hyresgäster kan lämna saker efter sig.
Har pratat med hyresvärden och visst, dom kommer att tapetsera om. Men då lät det som att då ska dom ta av den lilla bofond som fanns. Vet inte om jag tycker det känns rätt....det är ju min fond efter att kontrakt är skrivet och i och med att jag blir tvångsflyttad skall det väl inte drabba min bofond?
Vill ju helst ha en lägenhet där jag har sol på balkongen större delen av dagen. Är ju onekligen skönt att kunna gå ut och sätta sig i solen på sommaren. Så som jag har nu och som jag alltid haft.
Blir nog bra detta i slutändan, men det är inte utan att jag gruvar för flytten....
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: