Vigdis

Siffran 7 förföljer mig

Siffran 7 förföljer mig. Jag har tre pojkar som alla fått namn som jag bara tyckt varit fina, inget jag studerade i kalendern när jag fått dom. Men på nåt underligt sätt har alla tre namnsdag den 7:nde. Kolla själv....Rickard, Dennis och Robin. Mitt mellannamn har namnsdag den 7 maj. Jag nämnde detta en gång till en tjej då jag bodde på Porsön. Och då frågade hon vad jag hade för nummer på min adress. Ja jag bor på 151 sa jag, utan att förstå vad hon menade. -Ja där ser du, sa hon, 1+5+1, vad är det? Här där jag bor nu hittar jag inget som har med 7 att göra :)
Siffran har ibland positiv innebörd och ibland negativ om man tittar på siffran genom historien. De sju sakramenten i katolska kyrkan. Att Gud vilade på den sjunde dagen då han skapade jorden. Den sjunde vågen, de sju färgerna i regnbågen. Sju års olycka om du krossar en spegel. Sju blommor under kudden...
När det gäller namnet så kan man studera det genom numerologi. Varje bokstav motsvarar en siffra.
Om jag skriver in mitt förnamn på denna länk NUMEROLOGI så blir det 7. Även om jag skriver bara förnamnet eller för-och efternamn.
Kolla du också och se vad ditt nummer blir. Studera sen runt om dig om siffran kommer in på fler ställen för dig, så som det gjort för mig.
Jag skall snart flytta som ni ser av tidigare inlägg....har idag fått veta att jag får lägenhet på nummer 77. :)
 
 

Reumatoid Artrit

Efter många turer hit och dit har jag nu fått träffa en specialist för att visa upp mina leder. Jag blev remissad till Dr. Bozena Möller av Sensia vårdcentral. Hon kunde direkt konstatera att det var reumatiskt. Har nu fått en himla massa tabletter jag ska äta, mitt medicinskåp ser ut som värsta apoteket. Skulle vara kul att veta hur (eller inte) mycket jag lagt ner på mediciner på sistone. Läkarna skriver ju ibland ut mediciner som inte alls funkar.....skulle finnas nån sorts reklamationsrätt på sånt. :) Mediciner som sen bara blir stående i skåpet....
Hur som helst kändes det skönt att få bekräftat. Jag har ju förstått vad det var som felade mig, men är det bara jag som säger det till dom, så får man ingen medicin. Bara värktabletter. Det skall ju utredas ordentligt först. Hade med mig mobilen till läkaren där jag visade hur mina leder sett ut förut. Egentligen onödigt, för hon såg direkt på mina händer och fötter att det var reumatiskt. Men på nåt sätt känns det inte som att man blir tagen på allvar om man inte har nåt att visa upp. "Ja jag hade ont förra vecka"....det duger inte när man kommer till läkaren. Därför fotade jag....

Nu har jag iallafall en del frågor som snurrar i skallen. Skall tillbaka i mars....då får jag väl fråga allt jag funderar över. Fortsättning följer....
 
                 
       

Ny lägenhet inom kort....

I januari fick vi som bor i huset besked att vi ska vara utflyttade innan första maj. Huset skall renoveras och göras om till äldreboende och därmed får vi inte flytta tillbaka när renoveringen är klar.
Min hyresvärd står förstås för alla kostnader vad det gäller flytt och adressändring. Trivs bra här och har fin lägenhet men det är alldeles för jobbigt med alla dessa trappor så av den anledningen skall det bli skönt med en annan lya. Har varit och tittat på tre olika lägenheter. Vilken av dom som jag får flytta in i bestäms utifrån hur många som vill ha samma storlek på lägenheten som mig och hur länge dom bott i det här huset.
Lägenheterna jag var och tittade på var väl egentligen inget man jublade över precis. Väldigt slitet, en masssa garderober i hallen men inga i sovrummen. Ett litet fyrkantigt förråd, inget fler finns och ingen klädkammare.
En av lägenheterna jag tittade på hade söderläge, men i övrigt var det inte många plus. Jättefula eller slitna tapeter, ett kök som är i sämre skick än det jag har här (trodde inte det var möjligt). I badrummet satt fortfarande en stor hylla på väggen....jag fattar inte hur en del hyresgäster kan lämna saker efter sig.
Har pratat med hyresvärden och visst, dom kommer att tapetsera om. Men då lät det som att då ska dom ta av den lilla bofond som fanns. Vet inte om jag tycker det känns rätt....det är ju min fond efter att kontrakt är skrivet och i och med att jag blir tvångsflyttad skall det väl inte drabba min bofond?
Vill ju helst ha en lägenhet där jag har sol på balkongen större delen av dagen. Är ju onekligen skönt att kunna gå ut och sätta sig i solen på sommaren. Så som jag har nu och som jag alltid haft.
Blir nog bra detta i slutändan, men det är inte utan att jag gruvar för flytten....