Vigdis

Min nya lya

Jag flyttade från en tråkig fyrarummare på Porsön till en charmig trea i Gammelstad. Husen är från slutet av 50-talet (tror jag) och det är inte mycket som blivit renoverat här. Lulebo var snåla med mig när jag flytta hit, så jag har fått göra saker själv. Jag har tapetserat om i hallen och ett sovrum och så har jag gjort om garderoberna så att det går att lägga in kläder i dom. Om ni tittar på FÖRE-bilden, förstår ni vad jag menar :).

Så här såg det ut före

Så här såg det ut i hallen innan jag började. Detta är förstås en väldigt stökig hall...jag hade precis flyttat in. Hade inte ens fått bort flyttkartongerna innnan jag tog fotot. Nån mer bild blev det tyvärr inte. Den här bilden är tagen från vardagsrumsdörren mot ytterdörren.

Så här ser samma hall ut idag.


Hatthyllan är min egen konstruktion. Har köpt trä-delarna på Biltema, sågat och målat.Korgarna uppe på hyllan har jag köpt på Jysk.


Jag ville inte ha stång i hatthyllan för klädgalgarna. Vad ska man ha det för? :) Jag hittade på detta istället...dom där öglorna som syns är möbelbeslag. Såna där som kan sitta på gamla lådor. Dom har jag köpt för bara några kronor på Tradera. Sen målade jag galgarna i samma färger som hatthyllan. För att sen slippa det där knirret som blir när järn tar mot järn så satte jag svart krympplast på klädgalgens krok. Då fick jag ju också en snyggare krok.


Sen gjorde jag krokar under hatthyllan. Här har jag använt en platta som jag också har köpt på Tradera. Den hade stora smideskrokar, men dom tyckte jag blev för stora så jag tog bort dom. Köpte dessa underbart vackra krokar istället på Trend4you.se En butik med mycket snygga saker och som har jättebra service. Krokarna är av mässing, trä och porslin.

Så här ser min hall ut när man kommer in.
Så här ser det ut från andra hållet, alltså från ytterdörren sett. Väggen mitt emot hade jag ännu inte gjort nåt åt då min son tog dessa bilder. Jag tycker det är så charmigt med dessa gammeldags dörrar in till vardagsrummet.

Det blev inte så mycket havs-tema som jag hade tidigare. Nån liten grej är kvar, på föregående bild syns en fiskmås och snäckor också :)


Det här är en av garderoberna....så som dom såg ut när jag flyttade in. Det finns 3 stycken såna här garderober i lägenheten. Detta är den smalaste. Dom andra två har jag gjort om

Min garderob omgjord. Jag köpte träskivor på Biltema och Elfa-backar på Ångsågen (som heter nåt annat nu). Har förstås målat för att få det ljusare, sen satt en skiva i mitten och en till vänster för att kunna sätta fast Elfabackarna i. Var bara masonit så det var inte mycket att fästa i....Känner mig ganska nöjd med detta. Fick betydligt bättre garderob :)

Nu i helgen har jag gjort samma sak med Robins garderob. Tog lite tid, men han har ju det mesta i Älvsbyn, sen hade han en annan liten garderob som egentligen bara är för linne. Innehållet i denna garderob hittade jag på kommunens återvinningsstation. Betalade ca 20 kr/back och sen 10 kr/träskiva. Träskivorna var ett par gamla garderobssidor som låg ute, men som inte hade tagit så mycket skada att dom inte gick att använda. Kortsidorna var inte så snygga men dom skulle jag ju ändå kapa bort. Hans garderob blev snyggare än min, men ändå betydligt billigare. :)

Här är jag i full action.I Robins rum var det jättefula gröna tapeter fulla med hål och fettfläckar.

Rummet efter renovering. Jag känner mig nöjd :)

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: