Vigdis

Våga vägra självscanning!

Före jul var jag och handlade på IcaMaxi. När jag kom till exponeringen där dom hade Alladin och Paradis-askar blev jag faktiskt skitförbannad. Där fann jag denna skylt


Jag har alltid vägrat detta att självscanna för vad bidrar det till? Jo, att kassörskor blir arbetslösa! Nu är väl inte det ett drömjobb precis, tro mig, men jag jobbar hellre som kassörska än att gå arbetslös. Ica har idag inte många som sitter i kassorna och då kan man ju undra vart alla är som en gång fanns där? Tror knappast dom jobbar på lagret.....
Och då för att jag väljer att inte självscanna så blir jag straffad för det! Är inte det fördjävligt? Får man verkligen göra skillnad på folk på detta sätt?
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Sebastian L
skriven :

Vad är det för fel med att effektivisera med självskanning? Det frigör resurser ( i detta fal kassörskorna), och på vilket sätt blir du bestraffad? Paradis som köps via vanliga kassörskor är dyrare, och alltså kostar det mera för dig.

2 JanBanan
skriven :

Kommentar till Sebastian L:

Problemet är ju att ICA eller andra butiker inte kommer att ersätta den tidigare anställa kassörens arbete. Dom kommer såklart endast att tjäna mera pengar och fler kommer inte att ha ett arbete att gå till. Det är precis det som är problemet med den typ av effektivisering som vi ser runt om kring oss och kanske särskilt inom all typ av industri. Missförstå mig inte och tro att jag är teknikfientlig eller inte tycker att internet, email, elbilar, robotar och annat är bra ide bara för att det skulle plocka bort mångas arbeten.
Men vi kanske skulle fundera hur vi beskattar dessa nya system då dom betalat tillbaka sig, så att detta kan leda till andra typer av jobb istället.
Det är ju för övrigt ganska självklart varför paradisasken är billigare. Varför?. Jo för att få bort kassörerna.
Kommer paradisasken att alltid kosta 39,90 eller kommer den priset att höjas så fort kassörerna är borta?.
Jag tror iallafall på det sistnämnda...